perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kuka hän on?

Päädyimme Lauran kanssa vähän erikoiseen ratkaisuun, kun pohdimme omien esittelytekstien tekemistä. Tyypillisintä tietysti olisi kirjoittaa itse pieni kuvaus siitä kuka on, mutta kun se itsensä kuvaileminen on aina niin mahdottoman vaikeaa. Päätimme siis esitellä toinen toisemme teille. Joten tällä kertaa en lätise itsestäni, vaan kerron kuka on Laura.

Laura on lapsuudenystäväni, ja kuten päätellä saattaa olemme edelleen hyviä ystäviä. Hän on parikymppinen nuori nainen, joka opiskelee käsityöopettajaksi.

Lauran kiinnostus käsitöitä kohtaan ei ole ollut aina aivan mutkatonta. Muistan hyvin ala-asteen kässätunnit, kun hänellä oli viha-rakkaus -suhde ompelukoneen kanssa. Kellohameen tekemisestä ei meinannut tulla yhtään mitään, kun ompelukone meinasi syödä kankaan. Kyllä siitä loppujen lopuksi kuitenkin hame saatiin, tosin ei aivan priima sellainen. Saumasta löytyi reikä, kuminauhakujaa ei oltu ommeltu kiinni ja kuminauhankin laitossa oli vähän oikaistu ja päät solmittu umpparilla yhteen.

Harvoin kukaan meistä on seppä syntyessään, joten pienistä vastoinkäymisistä huolimatta Laurasta on tullut erittäin taitava käsistään. Sen lisäksi että hän on erittäin taitava, on hän myös todella nopea tekijä. Häneltä syntyy villasukat kädenkäänteessä parissa illassa telkkaria katsellessa. Lauran taidokkuudesta ja luovuudesta kertoo myös se, että hän luo omia malleja ilman minkäänlaisia ohjeita. Viime kesänä hän virkkasi ihan mielettömän upean pitsiliivin täysin ilman ohjetta. Se oli mun mielestä aivan käsittämättömän upea. Rakastuin siihen yli kaiken ja kuolaan vieläkin sitä!



Luonteeltaan Laura on rauhallinen, kiltti ja kunnianhimoinen. Esimerkiksi joka vuosi hän tekee joululahjat itse perheenjäsenille ja kavereille.

Lauraa voisi kuvata käsitöiden moniosaajaksi. Laaja-alaisesta osaamisesta huolimatta  hän tykkää kuitenkin eniten neuloa ja virkata.

Sellainen on Laura.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti